Home » Aanbod

Kunstzinnig bezig zijn is verrassend en leuk! Het leent zich prima als vermaak, maar ook als tool tijdens verschillende ontwikkelingsprocessen voor zowel jong als oud. Uiteindelijk is kunstzinnig bezig zijn vooral een vorm van zelf-expressie. Of je heel goed bent is dus ook niet zo belangrijk. Technieken zijn te leren en zoals men zegt: oefening baart kunst!

 

Schilderen met acrylverf:

Intuïtief of juist de basistechnieken oefenen. Ook kun je leren hoe je geometrisch kunt werken. Naast verf zijn er veel materialen aanwezig die ook op het doek kunnen, denk aan pasta’s, poeders en glow-in-the-dark!

 

Beeldhouwen:

Er zijn vele steensoorten die allen hun eigen kenmerken hebben. In het atelier wordt voornamelijk gewerkt met raspen en vijlen. Je leert wat over de steensoort, de verschillende gereedschappen en het proces dat beeldhouwen met zich mee brengt. Het is de bedoeling dat je een mooie vorm in je steen krijgt, maar dat is slechts het begin. Er moet vooral geschuurd worden voordat het beeld gepolijst en in de olie gezet kan worden. Naast beelden kun je van steen ook prachtige sieraden maken.

 

Koperdraadfiguren:

Van koperdraad een gekke vorm maken, of juist een strak symmetrische vorm. Koperdraad leent zich er prima voor. Het wordt een kunstwerk zodra een deel van het werk wordt ingepakt met papier-marché. Resultaat? Verrassing!

 

Tekenen:

Er zijn veel tekenmaterialen aanwezig! Houtskool, softpastel, oliepastel, aquarelpotloden en natuurlijk de gewone grafiet- potloden. Niet te vergeten de kleurpotloden! Hiermee kun je maken wat je wilt, denk maar eens aan de mandala ontwerpen en inkleuren, houtskooltekeningen met allerlei schaduweffecten en ga zo maar door.

 

Papier-maché:

De mogelijkheden van papier-maché zijn bijna onuitputtelijk. Tijdens o.a. 'Qunst met Kids' hebben we schalen, maskers en beeldjes gemaakt.